Ads 468x60px


Tuhaf Taksi ve GTA Oyunu



Batmak üzere olan bir taksi durağında çalışmaya başlayan oyuncuyu yönettiğimiz tuhaf taksi oyunu, aslında çoğu bakımda gta oyununa bir hayli benzerlik gösteriyor doğrusu. Hali hazırda yediden yetmişe hemen herkes tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle oynanan GTA oyunları, tıpkı tuhaf taksi oyununda olduğu gibi büyük bir harita üzerinde istediğimiz hareketleri özgürce yapabilmemize olanak tanıyordu. Flash tabanlı olan ve eğelnceli vakit geçrimeyi sağlayan tuhaf taksi oyunu ise, GTA'dan farklı olarak sadece tek bir görev yapmamıza olanak tanıyor: taksicilik. GTA'da da taksicilik görevi yaparak para kazanmak ve yolculara hizmet etmek yapabileceğimiz görevler arasında yer alıyordu. Bu ve bunun gibi daha bir çok noktadan GTA ve Tuhaf Taksi oyunu inanılmaz derecede benzerlik gösteriyor doğrusu.


Nitekim her iki oyunda da Savegame mantığı mevcut. Yani oyunu oynadıktan bir süre sonra sıkıldıysanız, veya başka bir sebepten dolayı oyundan çıkmak zorunda kaldıysanız; hemen Load Game özelliğini kullanarak kaldığınız yerden maceraya devam edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra hem GTA'da, hem de Tuhaf Taksi oyununda para kazanma özelliği aktif. Yolcuları taşıyarak para kazanmak ve bu paraları yine oyun içerisinde değerlendirebilmek gibi özellikler de her iki oyunun diğer bir ortak özelliği olarak yorumlanabilir. Kalite ve görsellik bakımından kesinlikle GTA'nın çok çok daha önde olduğu ortada olsa da, yapısal anlamda oyunlar arasında pek de bir fark olduğu söylenemez.


GTA 5 - Özellikler duyuruldu!




GTA V ile ilgili hız kesmeden devam ediyor. Bu haberimizde oyun içi özelliklerden bahsedeceğiz. Oyunumuzda mülkiyet sistemi geri dönüyor. Bina alıp satabileceğiz ve bunlardan para kazanacağız. Bunun yanında San Andreas'taki saç, sakal değiştirme sistemi aktif olacak. Bir çok aktivite bizi bekliyor yoga yapmak, golf oynamak vs. Aynı zamanda her karakterin ayrı bir özelliği olacak . Michael bullet-time, Trevor gözünü karartıp berserk moduna ve Franklin de araba kullanırken slow-motion moduna sokacak. Son olarak Sanandreas'taki mini oyunlar GTA V 'e eklenecek.