Ads 468x60px


GTA 5 sistem gereksinimleri nelerdir?

Oyunlarında sürekli olarak en son teknolojiyi kullanan, bunun sonucunda da oyuncularına mükemmel bir oyun zevki yaşatmaya devam eden yabancı oyun firması Rockstar Games; yakında çıkarmayı planladığı GTA 5 ile ilgili de bir hayli yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyacağımızın sinyalini veriyor doğrusu. Yayınlanan trailer ve oyun içi videolara baktığımız zaman bunu anlayabilmek mümkün. GTA 5'in olası sistem gereksinimlerine baktığımız zaman karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor:
- Hard Disk'te en az 30-35 GB boş yer. Bu kadar alanda ne yapılacağı gerçekten merak konusu. Ki hali hazırda kullanılan SSD disklerde bu oyuna yer ayırmak ciddi bir sıkıntı doğurabilir.
- DirectX 10 üzerini destekleyen 256 Bit ekran kartları. Çoğu sıradan PC kullanıcısı bu tür grafik kartına sahip olmadığı için, oyunu oynayabilmenin bir hayli zor olacağı gözüküyor.
- Windows 7 64 bit. Hemen herkes Windows 7 kullanır ama, 64 bit kullanıcı sayısının ne kadar fazla olduğu da tartışılır.
- Intel i3-5 veya 7 işlemci seti, ki bu da yeni nesil bilgisayarları işaret ediyor. Eski işlemcilerin GTA 5'i oynayabilmesi hayalden öteye gitmeyecek gibi.

Ortaya çıkan tablonuz göz korkutucu olduğu söylenebilir. Nitekim sürekli olarak en son teknolojiden yararlanan, bununla doğru orantılı olarak yüksek kaliteli ve bağımlılık oluşturucu oyunları üreten Rockstar'ın bu oyunda da sistem gereksinimlerini hiç çekinmeden harcadığı görülüyor. Dileriz ki isteyen hemen herkes bu oyunu özgürce oynayabilsin, ancak şu an yayınlanan sistem gereksinimleri bunun pek de kolay olmayacağını işaret ediyor.

1 yorum: